Origineel kunstwerk met instemming van Rijksvoorlichtingsdienst

Portret Koningin Beatrix door By Frank valt in de smaak bij Koninklijk Huis

Sinds haar inhuldiging in 1980 hebben diverse kunstenaars Koningin Beatrix als staatshoofd geportretteerd. Eén van de portretten die bij het Koninklijk Huis in de smaak viel is de zeer recente kunstafbeelding door By Frank, waarschijnlijk het enige met instemming van de Rijksvoorlichtingsdienst vervaardigde portret dat momenteel als origineel kunstwerk te koop is.

Het portret van Koningin Beatrix door By Frank wordt vervaardigd in een gelimiteerde oplage van honderd exemplaren, elk genummerd en gesigneerd. Nummer 1 is inmiddels opgenomen in het Koninklijk Huisarchief. Namens de Koningin schreef Algemeen Secretaris van Hare Majesteit de Koningin mr. Henk van der Zwan een dankbrief voor het ‘fraaie kunstwerk’:

,,Het portret vormt een treffende gelijkenis van de Vorstin, tot stand gebracht met de gebruikmaking van een niet alledaagse combinatie van technieken en vormt een mooie en eigentijdse aanvulling van de portretgalerij’’.

Het portret door By Frank biedt gezien de beperkte oplage een unieke gelegenheid om een echt kunstwerk van de vorstin aan te schaffen, dat de goedkeuring van het Koninklijk Huis draagt.

Het kunstwerk is te bezichtigen en verkrijgbaar via Drukkerij Douma Dokkum, telefoonnummer 0519–29 23 74 en via By Frank, telefoonnummer 0519–29 71 21 en internet www.byfrank.com. De prijs voor het exclusieve portret bedraagt 1.190 euro, inclusief lijst en btw.

Over By Frank
Als vormgever werkt Frank van Dijk uit Dokkum onder de naam By Frank multidisciplinair, zowel grafisch als ruimtelijk. Een (grafische) huisstijl maar ook interieurontwerp, tot de kunst aan de wand behoort tot zijn werkterrein.

Eén van de nieuwe impulsen voor By Frank is de uitdaging om kunst voor een breed publiek toegankelijk te maken. De uitnodiging van Noorderlicht (een jaarlijks terugkerende  fotomanifestatie in Groningen en Friesland) om werk in te
sturen voor een expositie, was het begin van de kunst By Frank. Bewerkte foto’s worden door By Frank tot kunstobject verheven, gedrukt op canvasdoek of in olieverf geschilderd. Zijn ideeën ontstonden door op inspiratiereizen genomen foto’s digitaal te bewerken tot realistisch- of surrealisitische beelden.

Related Projects